City Garden

Rezidencijalni objekt CITY GARDEN iznad Čobanije konceptualno spaja stambeni ambijent u jedinstvenu zelenu oazu mira, s veličanstvenim panoramskim pogledom na Sarajevo.

Na šest etaža je smješten 39 rezidencijalnih apartmana, površine od 40 m2 do najvećeg od 177 m2, s vanjskim i unutrašnjim garažnim prostorom. Zajedničke prostorije hobi centra s 352 kvadratna metra sadrže fitness i dječiju igraonicu.

Najviši standardi kvalitete su zadovoljeni i kad je riječ o zvučnoj i termo-izolaciji, te sistemu hlađenja i grijanja. Pobrinuli smo se i za najviši stepen sigurnosti uz potpuni videonadzor, alarm-uređaje i direktnu konekciju s interventnim sistemom agencija za sigurnost.

Za izgradnju kompleksa CITY GARDEN zaslužna je kompanija SEIC Garden članica grupacije SEIC - Društva za ulaganje u južnu Evropu, koja se dokazala u gradnji visoko kvalitenih objekata, poput objekta DVOR (www.dvor.ba) i prestižnog hotela Residence Inn by Marriott na Čobaniji.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je projektantskom uredu HMD Architects. Autor projekta, arhitekt Nihad Babović, dobitnik je više priznanja iz oblasti arhitekture, dizajna i urbanizma. Idejni je tvorac više građevina od kojih se u centru Sarajeva izdvaja sjedište Delegacije Evropske unije i Ambasade Republike Njemačke.